mandag 27. desember 2010

Min julefeiring :)

Da var julefeiringen over for min del, og jeg begynte på jobb igjen idag. Må tilstå at akkurat nå savner jeg livet som student! Men men, jeg skal vel i det hele tatt være glad for at jeg fikk være hjemme på julaften, og jeg har hatt en fantastisk koselig uke hjemme med familien min.

Det var isende kaldt og stortsett under 20 minusgrader mens jeg var hjemme. Men skikkelig julestemning med rim på trærne og nydelig lys på dagen.

Årets juletre. Vi har hatt selvhugd gran så lenge jeg kan huske. I år kjøpte vi edelgran. Et helt ok tre, men ble liksom ikke helt det samme. I år ble det også en ny vri med litt hjemmelaget julepynt...

For jeg har nemlig laget 5 stk av Arne & Carlos julekuler, de ble utrolig søte! Strikket de i PT2 garn. Og så fant jeg ut at de ble mye finere når jeg hadde de i litt varmt grønnsåpevann og tovet de lett. Mønsteret jevnet seg liksom mye mer da.


Broren min og samboeren hans fikk to av kulene, og valgte disse. Det passet forsåvidt godt, fordi mine favoritter er kulene med hjerter og folk på :)


I tillegg fikk de to julegrisene (som jeg beholdt selv) sitte i treet :)

Og nå kan jeg endelig legge ut bilder av noen av julegavene jeg laget!

Laget 3 par med knappeøredobber! Skulle gjerne laget flere, men i første omgang kjøpte jeg bare 3 øredobb-deler i sølv, og etter det fant jeg det ikke i flere butikker. Hadde ikke så lyst å gi bort "juggel" i gave i fall noen ikke skulle reagere på det.
Laget et par grytekluter også. Det får man sjelden nok av synes jeg :) De er hhv heklet og hakket. 
Strikket dette skjerfet til søsteren min. Brukte Minialpakka og Plumet så ble veldig mykt og godt!
Så sånn var min jul! Nå er det bare å glede seg til nyttårsaften, for heldige meg har fri da også! Da blir det feiring med kjæresten min :)

HA EN FLOTT 3. JULEDAG! 

fredag 17. desember 2010

Julegave sendt i siste liten!

Etter mye knoting med å få sydd kragen fint på ble kjolen endelig ferdig! Skal gi den i julegave til min samboers niese som kom til verden for et par måneder siden. Fornøyd med resultatet, men skulle jeg strikket den på nytt ville jeg valgt et litt finere garn. Men håper den faller i smak likevel!
Nå er det bare en dag til på jobb og så er det 1 ukes juleferie! Hurra :)

mandag 6. desember 2010

De tre små griser har pynta seg til jul :)

Her om dagen var jeg inne på Smuleblogg og falt pladask for noen griser hun hadde strikket. Kjøpte rosa garn samme dag, og har til nå laga 3 stk julegriser. Oppskriften på Grisen Knud finner du inne på Slagt en hellig ko. Det er forresten en utrolig fin blogg!


Han ene til høyre ble litt mer stappa enn de andre, en skikkelig god og rund julegris. Og alle ble kalvbeinte...

Har tenkt at disse kan følge med noen av årets julegaver, så har planer om å få laget flere. Det går veldig raskt å strikke disse, det er monteringa som tar mest tid for min del. Spesielt vanskelig er det å få vrengt føttene etter at de er sydd sammen.  Så også i innlegget på Smuleblogg at hun hadde sydd i en snor slik at grisene kan henges på juletre etc. Lurt!

lørdag 27. november 2010

Herlig garn!

Oi, tida går fort, og plutselig var det 2 uker siden forrige innlegg. Har vært mye jobbing, men nå skal jeg ha 9 dager med velfortjent avspasering. Da blir det tid til kjæreste, pinner, garn og jentetur til Nice!

Ellers så hadde jeg nylig bursdag, og i gave fra kjæresten min fikk jeg blant annet dette:

Sandnes mini alpakka, og...
... Sandnes silk mohair. Og en oppskrift på et kjempe fint skjerf  som skal strikkes med en tråd av hver:)

Må si at jeg er veldig imponert over at han har vært på garnshopping :) Han synes kanskje det er på tide at jeg strikker noe til meg selv. Ser fram til det! Får ta det litt og litt mellom julegaveforberedelsene!

Ha en fin kveld!

lørdag 13. november 2010

Mariusgenser

Det er mange positive sider ved å ha en blogg. Tenkte i dag at det virkelig var på tide med et nytt innlegg, men jeg hadde ingen ferdige prosjekter å vise fram. (Styrer enda med den kjolen som tar evigheter å strikke...) Men så kom jeg på at jeg hadde et "nesten-ferdig" prosjekt som har blitt liggende avglemt nederst i en strikkekurv. Et nytt innlegg er god motivasjon for å få gjort ferdig sånne!

Denne genseren strikket jeg påsken -09. Den er strikket i Lanett i str. 6 måneder (oppskrifthefte "Klassikere" fra SandnesGarn) . Jeg begynte i god tid å strikke denne til ei venninne som var gravid, og den ble ferdig etter noen dager. Men så kom monteringa, som har tatt over 1,5 år... For å si det sånn, så ble det kjøpesklær i babygave... Men det er sikkert andre som får bruk for denne senere, så får ha den liggende på lur.
 


Lanett er et herlig garn å strikke med, og det er så lett å få mønsteret jevnt og fint. Mange mener at billig garn er like bra, men kan ikke si meg helt enig i det...

Ellers er jeg hjemme med kjæresten i helga også :) Nå har vi nettopp spist "Kylling med chorizo, paprika og oliven", ei oppskrift vi fant på Trines mektige matblogg. Utrolig godt! Og er utrolig imponert over bloggen og oppskriftene hennes. Anbefales!

Nå er det "Skal vi danse"! Ha en fin kveld :)

mandag 8. november 2010

Varme julegaver

Nå er jeg ferdig med noen av årets julegaver :) De brune vottene passer godt til damehender, oppskriften finner du her . De koksgrå herrevottene ble veeeldig store, så skal prøve meg på et par til før jeg legger ut oppskrift på dem... Hadde de to runder på 60 graders kortprogram, så de ble godt tovet. Men vaskemaskinen var ikke like fornøyd, den stoppet midt i programmet fordi et eller annet filter var tett. Kanskje greit å begynne å rense det nå og da.

Her er damevottene. Finullgarnet blir skikkelig mykt og godt når det tover


Det kom ikke så godt frem på bildet at vottene er enorme.


Fant disse barnevottene liggende i en pose, så fikk tovet de også. Kanskje passelig til en 3-4 åring. 

Ja, ferdig med 2 stk julegaver sålangt. Tror ikke det blir hjemmestrikket til alle nei...

Ha en fin kveld! :)

torsdag 4. november 2010

Langhelg!

Nå har jeg endelig kommet meg hjem til kjæresten igjen! Det er faktisk en måned siden jeg var hjemme sist. Har vært mye jobb den siste tiden, og nå skal jeg nyte 4 dager med velfortjent fri :) Har en plan om å slappe av hjemme og lage mye god mat, strikke, dra på shopping og i garnbutikker, og å treffe venninner! Gleder meg!

Dette er så langt jeg har kommet med kjolen jeg begynte på. Går ikke akkurat fort, og jeg angrer på garnvalget. MorAase babyulla virker så stiv. Og jeg skulle hatt et litt tykkere garn, og et mer loddent et. Tror kanskje et tynt alpakkagarn kunne blitt bra. Kanskje neste gang...

 


Har strikka ca 15 cm, så er nesten halvveis med skjørtet


torsdag 28. oktober 2010

Nytt prosjekt!

Hadde jo egentlig bestemt meg for at jeg ikke skulle strikke mer babyklær på en stund. Meeeen, jeg har alltid hatt så lyst å strikke denne kjolen. Så forleden kveld da jeg var på Rema 1000, så bare måtte jeg ha garn, og endte opp med 4 nøster babyull.

Hadde en sånn kjole da jeg var lita, og den er strikket i et garn som heter Mam'sell. Er nok noen år siden de slutta å produsere det, så satser på at babyull blir greit. Men skulle nok egentlig hatt et finere garn enn Mor Aase, men men. Når jeg bestemte meg for å strikke denne så måtte det liksom skje med en eneste gang. Burde vært døgnåpne garnbutikker...

Man skal egentig strikke skjørtet i pinne nr. 4, men det ble alt for grovt, så byttet til 3,5 og begynte på nytt.  
Da er det bare å henge i, så kanskje ei lita tulle kan bruke den i jula :) Men det er over 200 masker på skjørtet, så det blir å ta sin tid. (Det er faktisk like mange masker som på teppet jeg aldri blir ferdig med....Det lover ikke godt)

Ha en fin kveld! 


torsdag 21. oktober 2010

Ferdig :)

Ferdig med jakken! Den ble veldig søt, og veeeldig lilla. Tror det blir knæsjt sammen med stay-on-babybooties-ene:)

Dette er en genial oppskrift for meg som er symaskinløs, man bare strikker armene sammen med resten av arbeidet.


Æsj, når jeg zooma inn bildet oppdaget jeg en feil... Noen andre som legger merke til det?

torsdag 14. oktober 2010

Stay on babybooties

Nå har jeg laget et par stay-on-babybooties. Fant oppskrifta her  på Ullent Eventyr. Skikkelige søte!


Og i dag kom den lille som fikk hentesettet til verden. Det ble ei jente! Da passet det jo heldigvis perfekt med lilla! Og kanskje jeg sender disse sokkene i posten også. Så artig når man har noen å strikke til :) Holder på med en jakke i samme farge, men spørs om den blir ferdig i tide da...

søndag 10. oktober 2010

Strikket hals

Da var det på høy tid med et nytt innlegg! Det har stort sett gått i jobb denne uken, og det har vært lite tid til meg og pinner, garn og blogg.

Hadde 2 nøster deilig SilkeAlpaca fra Drops liggende og bestemte meg for å strikke en hals. Garnet er så utrolig mykt og godt. Har forsøkt å lage en hals i barnestørrelse, og tror det gikk ganske greit. Så nå kan jeg fylle på julegavelageret mitt :) Jeg blir garantert å lage flere av disse, det tar kort tid og resultatet blir bra. Perfekt kombinasjon! I neste runde blir det nok en i voksen størrelse. Det må sies at jeg fikk inspirasjon fra en Drops-oppskrift som du finner her.
Oppskrift på strikket hals til barn

Legg opp (løst) 56 m på rundpinne nr 5. Strikk 2 r og 2 vr. Når arbeidet måler ca 10 cm begynner man å øke.
Økning: Øk med en vrang i hvert "vrang-parti". Unngå hull ved å strikke den masken man tar opp vridd-vrang. Jeg har økt til sammen 6 ganger (= 84 m), så på slutten hadde jeg 2 r og 8 vr. Økningene er gjort litt pø om pø. (Sånn ca hver 3 omg de 3 første økningene, og deretter hver 4.-5. omg.)  Når arbeidet måler 19 cm strikker man 1 omg rett, 1 omg vrang og 1 omg rett. Fell løst av. Deretter heklet jeg en runde med fastmasker nederst, og en liten blomst som jeg har sydd fast.

søndag 3. oktober 2010

Hakking og bursdagsfeiring

Har hatt nok ei fantastisk helg hjemme med kjæresten min, og vi har storkoset oss. Vi har feiret bursdagen hans litt i forkant og kjøpte inn nydelige roser for anledningen. Skikkelig flotte høstfarger!


Tidligere denne uken sjekket jeg ut den lokale strikkebutikken i byen der jeg jobber. Utrolig flott butikk med alt hva man trenger av garn. Blir nok mange turer dit framover :) Innehaveren av butikken var veldig hyggelig, og viste meg hvordan man hakker. Hadde aldri hørt om hakking før, men etter litt søk på internett så ser jeg jo at det faktisk er en veldig gammel håndarbeidsteknikk og at det ikke finnes noen grenser for hva man kan lage med denne metoden. Nå prøver jeg meg på såkalt to-kroks hakking og lager et par grytekluter. For dere som heller ikke har hørt om dette før, så skal jeg prøve å lage en forklaring nedenfor...

Man trenger en hakkepinne med en krok i hver ende (Jeg har brukt nr 4,0). Til disse gryteklutene har jeg brukt to nøster PT Petunia i to forskjellige farger.

Først legger man opp det antall luftmasker man trenger i farge 1. Til disse gryteklutene la jeg opp 35 luftmasker. Så tar man opp masker i bakre del av luftmaskene med samme farge, slik at man får 35 m.

Runde 1: Denne omgangen tilsvarer første omgang der man tar opp masker fra luftmaskene med farge 1. Her tar man opp masker i de loddrette maskene med farge 1. (Man hopper over første loddrette maske).   Når dette er gjort, snus arbeidet. 

Runde 2: Nå skal man felle av maskene man tok opp forrige omgang (= avmasking). Dette gjør man med farge 2. Kast og dra tråden gjennom 1. maske (blir kantmasken), deretter drar man gjennom to og to masker. Ikke snu arbeidet.

Runde 3: Fortsett med farge 2.  Hopp over den første loddrette masken (farge 1). Ta opp en maske i hver loddrettmaske (35 masker). Snu arbeidet

Runde 4: Bytt til farge 1 og mask av på samme måte som under runde 2.  Kast og dra tråden gjennom 1. maske (kantmasken), og deretter kast og dra gjennom to og to masker ut pinnen. Ikke snu. Runde 1-4 gjentas.

Ferdig med 1 stk gryteklut :) Kunne vært mer kvadratisk, men den gjør vel nytten. Og det som er så fint med hakking er at begge sider blir like fine.

Nærbilde av hakkingen

Håper det var forståelig :)

Ha en fin søndag! 

lørdag 2. oktober 2010

Tovede votter

Nå har jeg begynt med årets juleforberedelser! Har ikke oversikt over hvor mange par votter jeg har gitt bort tidligere, men det begynner å bli en del nå :) Tidligere strikket jeg vottene i fritidsgarn, men etter at jeg brukte dobbel tråd med Rauma finullgarn en gang, så har jeg holdt meg til det. Det er neppe den helt store forskjellen, men innbiller meg at det tover finere. Smak og behag :)

Synes denne brunfargen var veldig fin. Litt grått i det også.

Disse er ogå strikket i dobbel finull. Fargen er litt mørkere i virkeligheten. Har beholdt disse vottene selv, de er kjempe myke og varme.

Har prøvd meg litt frem med forskjellige maskeantall og pinnetykkelse, og har kommet frem til denne oppskriften:

Oppskrift på tovede votter (dame)
Garn: Rauma Finullgarn (dobbelt tråd), Fritidsgarn, Rauma Vamsegarn
Pinner: 5,0 eller 5,5 

Legg opp 32 m. Strikk 3 riller. Strikk deretter glattstrikk ca 28 omg., og øk 4 m. (1 m. på hver p.) Strikk ytterligere 10 omg. Strikk inn en konstrasttråd over 7 m til tommelen. Fortsett med 30 omg. glattstrikk før felling (se nedenfor). Felling gjøres annen hver omg. 2 ganger. Deretter felles det hver runde til det gjenstår 8 masker. Dra tråden gjennom maskene

Felling: 
1. og 3. pinne: Strikk 1. m, ta neste løst av, strikk neste m. og trekk den løse masken over. 
2. og 4. pinne: Når det gjenstår 3 m., strikkes 2 rett sammen, og den siste strikkes vanlig. 

Tommel: 
Ta opp maskene over og under kontrasttråden = 14 m. Ta opp 1 maske i hver side = 16 m. Strikk 18 omg. glattstrikk. Fell av annenhver omg. 2 ganger. Deretter felles det til det gjenstår 4 m., dra tråden gjennom. 

Toving:
Dette varierer veldig fra maskin til maskin, og man må bare prøve seg frem. Hjemme hos oss bruker jeg å tove på 60 graders bomullsprogram, men jeg setter den på kortprogram som varer i 50 min. Bruker et par spiseskjeer med grønnsåpe, men man kan gjerne bruke Milo i stedet.

søndag 26. september 2010

Varme føtter i vinter!

Jeg har hatt mange fridager nå og en fantastisk uke hjemme! Det har vært en del finvær, vi har spist mye god mat, jeg har truffet venninner, sett på tv og strikket ganske mye :) Og så har jeg endelig fått testa vaskemaskinen og tovet tøflene. Det gikk supert, og etter to runder på 60 grader var jeg fornøyd. 

Disse skal som sagt min kjære få. Han har tatt de i bruk allerede :)Og jeg har også begynt å bruke mine. De ble kjempegode, og det koksgrå garnet tover helt utrolig godt! Man ser ikke lenger antydning til maskene...
Kom dessverre på, litt for sent, at tidligere når jeg har strikket disse så har jeg brukt å tilpasse mønsteret litt. Blant annet har jeg brukt å ta opp færre masker over risten. Men men. Får prøve å huske på det neste gang jeg strikker slike.

Så nå er det bare å pakke kofferten og gjøre meg klar til å dra tilbake for å jobbe i morgen igjen. Og heldigvis har jeg fri neste helg også, sånn at jeg kan reise hjem igjen :)

Ha en fin søndag!

fredag 24. september 2010

Babygave :)

I går var jeg på besøk til ei venninne som nettopp har fått sitt andre barn. Denne gangen ble det ei nydelig lita jente. Og en perfekt anledning til å strikke denne jakken :) Også denne har jeg funnet i et gammelt strikkehefte fra Sandnesgarn. Utrolig enkel oppskrift der jakken strikkes frem og tilbake. Passer meg ypperlig siden jeg ikke har symaskin.   
Ble fin fasong på jakken, bortsett fra halsen som også på denne jakken ble litt trang. Er det noe jeg gjør eller?! Ellers er den strikket i størrelse 3-6 måneder, så det tar vel et par måneder før den passer.


 Syns mønsteret er veldig fint, selv om det er enkelt. Og de rillene innimellom er en fin liten detalj.tirsdag 21. september 2010

Hentesettet er ferdig!

Hurra!!! Da var jeg endelig helt ferdig med hentesettet :) Har hatt det en runde i vaskemaskinen også, siden det har ligget så lenge i poser, samt vært med på bilferie osv. Så nå lukter det herlig, og ble ekstra mykt. Ble veldig fornøyd, og håper de som får settet også blir det. Har vært et morsomt mønster å strikke, selv om jeg ble litt lei det hullmønsteret til slutt. Vet ikke enda om det blir ei jente eller en gutt som skal bruke klærne, men håper at fargen faller i smak uansett.
Her er ikke settet vasket og dampet enda, så ser litt krøllete ut. Det ble bra passform på både jakken og buksa. Halsen ble litt trang på jakken, så jeg ble nødt til å strikke den litt større. Ser fortsatt litt trang ut, så den øverste knappen blir nok bare til pynt.  Men knappene var veldig søte, så det gjør ingenting ;)


Det var oppskrift på både lue og kyse i heftet. Endte opp med lua, vet ikke hvor godt den sitter på et lite hode, men synes kyser er veldig jentete. Greit å ha èn litt guttete ting siden det er et lyselilla sett... Det er forresten fargen på det øverste bildet her som samsvarer best med den virkelige fargen. 

lørdag 18. september 2010

Salg!

Var innom en strikkebutikk i dag som hadde 25% på alt i butikken!!! Så jeg måtte bare ha litt garn. Klarte å beherske meg, og endte opp med 5 nøster lilla alpakka fra Sandnes garn. Tiden får vise hva det skal brukes til, men har en muligens allerede en liten plan for disse nøstene...

søndag 12. september 2010

Nytt prosjekt

Jeg sa vel i første innlegg at jeg ikke skulle kjøpe nytt garn før jeg hadde fått gjort ferdig alle prosjektene som ligger i poser og kurver. Men, jeg hadde så lyst!!! Og har man lyst har man lov :) Så endte opp med mørkelilla babygarn. Skal strikke en babyjakke som jeg fant oppskrift på i et over-tjue-år-gammelt hefte fra Sandnesgarn.

Har strikket denne jakken før, og passformen ble kjempefin. Men da jeg strikket den sist brukte jeg et litt tykkere garn, så den ble litt stiv.

Synes det er litt kjedelig å bestandig strikke babyjakker i hvitt, så håper det blir bra med lilla :)

torsdag 9. september 2010

Mr. Dangly

Herlig type!

  I sommer fikk jeg så lyst å strikke noe litt utenom det vanlige, og endte opp den denne søte saken. Fant oppskrifta  på denne siden her
Skulle egentlig gi den bort, men så var jeg ikke helt fornøyd med sømmene bak. I tillegg er han fryktelig slapp i nakken, og henger litt med hodet. Stakkars, han skulle nok fått litt mer innmat... :)
søndag 5. september 2010

Tova tøfler

Nå er det et par år siden jeg laget slike sist, så nå var det på tide med nye før kulda setter inn. Trengte litt oppfriskning på mønsteret, og fant heldigvis oppskriften her :) De grønne skal min kjære få, og så skal jeg selv ha de koksgrå. Begge i fritidsgarn. Sålene er strikket med dobbelt tråd så de blir ekstra gode å gå med og slitesterke. Så nå er det bare å bli ferdig med mine sånn at jeg får tovet de i maskinen. Har ikke tovet noe i vaskemaskinen vi har nå, det er jo alltid like spennende...

lørdag 28. august 2010

Grytekluter 2

Et nytt par grytekluter er ferdig!. Passet midt i blinken nå, for i jobbboligen finnes ikke en eneste en! Oppskriften på disse gammeldagse strikkede gryteklutene fant jeg her hos Lena's Knits and Pieces

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...