lørdag 30. april 2011

Genser med enhjørninger

Denne stakkars genseren her har som mange andre prosjekt blitt liggende avglemt i en av mine mange garnposer over et par år. Det eneste som manglet var en arm. Det var jo ganske så fort gjort, så nå er den fiks ferdig. Oppskriften er fra hefte 0607 barn "Smart til barn" (SandnesGarn). Mamma strikket denne til tantebarnet mitt for noen år siden og det ble så uvanlig mye restegarn igjen. Det passet perfekt til å strikke en til i minste størrelse (2 år). Har ingen å gi den til foreløpig, men det dukker vel opp etterhvert. Artig å strikke, masse herlige farger!

Det skulle egentlig være litt høyere hals, men tenkte det ble mer behagelig med en vid en. Ingen kamp for å få den over hodet :)

Syntes i første omgang at det var søtt med den gulltråden, men hvis jeg skulle laget genseren på nytt hadde jeg nok kanskje droppen den likevel. Den er veldig uelastisk og fliser seg lett opp.

tirsdag 12. april 2011

Fanasokker

I et tidligere innlegg påsto jeg at jeg var blitt hekta på sokkestrikk. Vel, vel... Det varte dessverre ikke så veldig lenge. Men, jeg klarte i det minste å gjøre ferdig disse fanasokkene:) Også disse er strikket i Silja Strømpegarn, og denne gangen brukte jeg dobbelt tråd på hælene i håp om at de skal holde lengre.
Jeg la opp 60 masker på pinne nr 3 og strikket 15 omganger med 2 rett og 2 vrang. Mønsterrapportene på mønsteret er delelig med 12, og jeg fikk tilsammen 5 stjerner på en omgang. Rett før jeg begynte på "rutene" felte jeg 6 masker, sånn at passformen ble fin rundt ankelen. Har satt av 30 masker til hæl og strikket den på vanlig måte. Etter hælen/rundt foten har jeg strikket med 54 masker til passelig lengde og felt av.

Nå ligger et par mariussokker i en pose og bare venter på å bli gjort ferdig. Er redd de må smøre seg med tålmodighet... :) Ha en fin kveld!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...