lørdag 28. januar 2012

Litt i seneste laget med god jul, men man kan vel fortsatt ønske dere et godt nytt år? :)

Da var jula for lengst over, og her kommer forsinket blogginnlegg. Jeg var fast bestemt på at 2012 skulle bli et mer aktivt bloggår enn 2011, men allerede en litt dårlig start. Tenkte å vise frem noen av julegavene som ble produsert...


Ho-ho-ho. Strikket denne nissen for noen år tilbake, synes den er festlig, han er en liten hissignisse. Egentlig utrolig artig prosjekt og finfin julegave. Strikket tilsammen fire og gav bort tre av dem. Øynene og skjegget er filtet på etter at nissen er montert. Tok sin tid. Ganske så imponert over venninna mi som laget 19 nisser i ulike størrelser.

Jeg fant en fin oppskrift på hals hos G-Anette. Enkel oppskrift, som passer godt til tv-strikk, og ikke minst ble halsene veldig fine. Jeg strikket den lysebrune i julegave, og mamma syntes den var så fin at jeg strikket en til henne til bursdagen. Halsene er strikket i Nepal fra Drops, godt og mykt. Knappene ble kjøpt hjemme på den lokale Byggmix'n som har alt :)
Synes halsene ble fine både helt sammenkneppede og litt åpne. Den øverst til venstre er egentlig kritthvit slik som bildet nederst til høyre.

Det ble en del julekuler i år også. Pga vattkrisa ble de fylt med ull, like greit det for den er lettere å fordele jevnt. Og så luktet de skikkelig sau etterpå!

Jeg hadde strikket meg et skjerf/hals i perlestrikk i fjor , men det ble et mislykket prosjekt. Rakk denne opp igjen og det ble en selvkomponert hals :)

Ville strikke flettemønster, der flettene skulle bli bredere nederst. Synes den ble ganske grei. Også denne er strikket i Nepal, passer godt til halsgarn. Dessverre skrev jeg ikke ned oppskrifta. Prøvde å strikke en likedan i grått etterpå, men den ble selvsagt ikke like bra.  

Ja, så det var litt av det jeg har strikka på i det siste. Har kjøpt meg masse garn i dag, så nå blir det nye prosjekter :)

Ha ei fortsatt flott helg!

lørdag 3. desember 2011

Adventsstrikk :)

Hei alle dere som fortsatt kikker innom, tross sjeeeldne innlegg.  Dagene er travle og raser avgårde, og det blir dessverre for lite tid til strikking. Og det lille jeg har strikket er topsecret nå før jul. Men, jeg har fått strikket noen julekuler. Perfekt adventsstrikk.  Jeg har strikka ei i lilla sånn at jeg har kan henge den opp allerede :) Må bare få kjøpt litt vatt først. Dessverre litt dårlige bilder tatt med min gamle mobil, for laderen til kameraet vårt forsvant sporløst i flyttelasset.
Jeg har strikket kulene i finullsgarn. Jeg synes de blir utrolig mye finere, og mønsteret jevnere, etter å ha hatt de en liten runde i grønnsåpevann. Anbefales! :)

Dette er favoritten, kanskje ikke sååå julete, men tenkte å dekorere med litt gulltråd. Begynte å strikke ei oppskrift med reinsdyr på, men så fikk jeg lyst å gjøre en liten vri... Pappa er elgjeger så kan passe med denne på treet vårt hjemme.

Ha ei god helg videre! :)

Oppdatering: Oh no!!! Av alle ting det kan bli fritt for i butikkene, så er det nå altså helt fritt for vatt. Vattkrisen har ikke bare rammet oss her i nord, det er til og med tomme lagre i Oslo og nye forsyninger kommer ikke før tidligst om en uke... Spesielt!

lørdag 24. september 2011

Oiii, hvor tiden har gått!!!

Plutselig var det gått 4 måneder siden siste innlegg! Sommeren gikk uten at jeg rørte strikkeprosjekter og bloggen har vært fullstendig oversett stakkars. Men det har egentlig vært ganske godt å få hvilt armer og fingre. Tross dette og til min store overraskelse har det vært masse besøk inne på bloggen og flere koselige kommentarer lå å ventet på meg.

Siden sist har jeg byttet jobb, og ett års pendling er nå overstått! Utrolig hvor fort et år går. Deilig å komme opp til kjæresten igjen :) Ser jeg må endre profilen min nå ja.

Og nå når høsten har begynt å melde seg så er det bare å ta fatt på pinner og garn igjen. Føles bra! Gjorde nettopp ferdig en babyjakke og et par sokker. Begynte med prosjektet for 3-4 år siden, men la det fra meg i irritasjon da jakken ble så liten (størrelse dukke). Men så fikk et vennepar av meg ei lita jente som kom litt tidligere enn planlagt, og som veide bare litt over 1500 gram, og genseren ble dratt opp fra strikkekurven igjen. Den ble tatt godt i mot:)


Okey, ble litt mange knapper på en så liten jakke...

Og så har vi endelig fått oss kjøkkenmaskin :) En flott Kenwood Major. Testet den ut i dag for første gang og bakte Sissels grovbrød, fant oppskrifta på trinesmatblogg.no. Skikkelig vellykket bakst!


Nå er det Skal vi danse! Ha en god kveld :)

lørdag 21. mai 2011

Tadaaaaa! Her er den stripete saken!

Jeg ble inspirert av en tunika jeg så inne hos Monstermønster. Mønsteret heter Nova og finnes her gratis. Etter å ha strikket skjørtet bestemte jeg meg for å gjøre en liten vri... Hadde lyst å gjøre den mer jentete siden mottakeren av denne er veldig glad i å pynte seg. Så jeg fant etter hvert ut at jeg ville ha kort puffermer, og synes selv at resultatet ble ganske bra :) Og for å få litt mer fasong på den, strikket jeg et belte i rillestrikk til slutt.

Strikket i størrelse 8 år. Tunikaen er strikket i Sisu på pinne nr 3. Fargene ble litt mørkere her enn i virkeligheten.

 Nå er det bare å få sendt tunikaen i posten og håpe på at den passer og at den faller i smak :)

Ønsker alle ei fortsatt flott helg! :)

mandag 9. mai 2011

Friuke!

Jeg har fri denne uka og er hjemme med kjæresten :) Det blir selvsagt litt strikking, men jeg er for tiden mest hekta på vår nye investering. Innendørssykkel...


Og når man er så flink med trening, blir det jo ofte at man unner seg litt ekstra kos. Så i kveld ble det kanelboller! Brukte det som motivasjon for kjæresten min som hadde tenkt å droppe dagens økt; "Sykler du, så baker jeg kanelboller". Tok ikke lang tid før han tråkka på sykkelen ;) Håper ikke vinninga gikk opp i "spinninga".

Ikke verdens vakreste, men smakte fortreffelig.
Når det gjelder strikkeprosjekter, så er jeg snart ferdig med denne stripete saken... Satser på at den blir ferdig i løpet av uka og at jeg kan vise den frem snart!

lørdag 30. april 2011

Genser med enhjørninger

Denne stakkars genseren her har som mange andre prosjekt blitt liggende avglemt i en av mine mange garnposer over et par år. Det eneste som manglet var en arm. Det var jo ganske så fort gjort, så nå er den fiks ferdig. Oppskriften er fra hefte 0607 barn "Smart til barn" (SandnesGarn). Mamma strikket denne til tantebarnet mitt for noen år siden og det ble så uvanlig mye restegarn igjen. Det passet perfekt til å strikke en til i minste størrelse (2 år). Har ingen å gi den til foreløpig, men det dukker vel opp etterhvert. Artig å strikke, masse herlige farger!

Det skulle egentlig være litt høyere hals, men tenkte det ble mer behagelig med en vid en. Ingen kamp for å få den over hodet :)

Syntes i første omgang at det var søtt med den gulltråden, men hvis jeg skulle laget genseren på nytt hadde jeg nok kanskje droppen den likevel. Den er veldig uelastisk og fliser seg lett opp.

tirsdag 12. april 2011

Fanasokker

I et tidligere innlegg påsto jeg at jeg var blitt hekta på sokkestrikk. Vel, vel... Det varte dessverre ikke så veldig lenge. Men, jeg klarte i det minste å gjøre ferdig disse fanasokkene:) Også disse er strikket i Silja Strømpegarn, og denne gangen brukte jeg dobbelt tråd på hælene i håp om at de skal holde lengre.
Jeg la opp 60 masker på pinne nr 3 og strikket 15 omganger med 2 rett og 2 vrang. Mønsterrapportene på mønsteret er delelig med 12, og jeg fikk tilsammen 5 stjerner på en omgang. Rett før jeg begynte på "rutene" felte jeg 6 masker, sånn at passformen ble fin rundt ankelen. Har satt av 30 masker til hæl og strikket den på vanlig måte. Etter hælen/rundt foten har jeg strikket med 54 masker til passelig lengde og felt av.

Nå ligger et par mariussokker i en pose og bare venter på å bli gjort ferdig. Er redd de må smøre seg med tålmodighet... :) Ha en fin kveld!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...