torsdag 28. oktober 2010

Nytt prosjekt!

Hadde jo egentlig bestemt meg for at jeg ikke skulle strikke mer babyklær på en stund. Meeeen, jeg har alltid hatt så lyst å strikke denne kjolen. Så forleden kveld da jeg var på Rema 1000, så bare måtte jeg ha garn, og endte opp med 4 nøster babyull.

Hadde en sånn kjole da jeg var lita, og den er strikket i et garn som heter Mam'sell. Er nok noen år siden de slutta å produsere det, så satser på at babyull blir greit. Men skulle nok egentlig hatt et finere garn enn Mor Aase, men men. Når jeg bestemte meg for å strikke denne så måtte det liksom skje med en eneste gang. Burde vært døgnåpne garnbutikker...

Man skal egentig strikke skjørtet i pinne nr. 4, men det ble alt for grovt, så byttet til 3,5 og begynte på nytt.  
Da er det bare å henge i, så kanskje ei lita tulle kan bruke den i jula :) Men det er over 200 masker på skjørtet, så det blir å ta sin tid. (Det er faktisk like mange masker som på teppet jeg aldri blir ferdig med....Det lover ikke godt)

Ha en fin kveld! 


torsdag 21. oktober 2010

Ferdig :)

Ferdig med jakken! Den ble veldig søt, og veeeldig lilla. Tror det blir knæsjt sammen med stay-on-babybooties-ene:)

Dette er en genial oppskrift for meg som er symaskinløs, man bare strikker armene sammen med resten av arbeidet.


Æsj, når jeg zooma inn bildet oppdaget jeg en feil... Noen andre som legger merke til det?

torsdag 14. oktober 2010

Stay on babybooties

Nå har jeg laget et par stay-on-babybooties. Fant oppskrifta her  på Ullent Eventyr. Skikkelige søte!


Og i dag kom den lille som fikk hentesettet til verden. Det ble ei jente! Da passet det jo heldigvis perfekt med lilla! Og kanskje jeg sender disse sokkene i posten også. Så artig når man har noen å strikke til :) Holder på med en jakke i samme farge, men spørs om den blir ferdig i tide da...

søndag 10. oktober 2010

Strikket hals

Da var det på høy tid med et nytt innlegg! Det har stort sett gått i jobb denne uken, og det har vært lite tid til meg og pinner, garn og blogg.

Hadde 2 nøster deilig SilkeAlpaca fra Drops liggende og bestemte meg for å strikke en hals. Garnet er så utrolig mykt og godt. Har forsøkt å lage en hals i barnestørrelse, og tror det gikk ganske greit. Så nå kan jeg fylle på julegavelageret mitt :) Jeg blir garantert å lage flere av disse, det tar kort tid og resultatet blir bra. Perfekt kombinasjon! I neste runde blir det nok en i voksen størrelse. Det må sies at jeg fikk inspirasjon fra en Drops-oppskrift som du finner her.
Oppskrift på strikket hals til barn

Legg opp (løst) 56 m på rundpinne nr 5. Strikk 2 r og 2 vr. Når arbeidet måler ca 10 cm begynner man å øke.
Økning: Øk med en vrang i hvert "vrang-parti". Unngå hull ved å strikke den masken man tar opp vridd-vrang. Jeg har økt til sammen 6 ganger (= 84 m), så på slutten hadde jeg 2 r og 8 vr. Økningene er gjort litt pø om pø. (Sånn ca hver 3 omg de 3 første økningene, og deretter hver 4.-5. omg.)  Når arbeidet måler 19 cm strikker man 1 omg rett, 1 omg vrang og 1 omg rett. Fell løst av. Deretter heklet jeg en runde med fastmasker nederst, og en liten blomst som jeg har sydd fast.

søndag 3. oktober 2010

Hakking og bursdagsfeiring

Har hatt nok ei fantastisk helg hjemme med kjæresten min, og vi har storkoset oss. Vi har feiret bursdagen hans litt i forkant og kjøpte inn nydelige roser for anledningen. Skikkelig flotte høstfarger!


Tidligere denne uken sjekket jeg ut den lokale strikkebutikken i byen der jeg jobber. Utrolig flott butikk med alt hva man trenger av garn. Blir nok mange turer dit framover :) Innehaveren av butikken var veldig hyggelig, og viste meg hvordan man hakker. Hadde aldri hørt om hakking før, men etter litt søk på internett så ser jeg jo at det faktisk er en veldig gammel håndarbeidsteknikk og at det ikke finnes noen grenser for hva man kan lage med denne metoden. Nå prøver jeg meg på såkalt to-kroks hakking og lager et par grytekluter. For dere som heller ikke har hørt om dette før, så skal jeg prøve å lage en forklaring nedenfor...

Man trenger en hakkepinne med en krok i hver ende (Jeg har brukt nr 4,0). Til disse gryteklutene har jeg brukt to nøster PT Petunia i to forskjellige farger.

Først legger man opp det antall luftmasker man trenger i farge 1. Til disse gryteklutene la jeg opp 35 luftmasker. Så tar man opp masker i bakre del av luftmaskene med samme farge, slik at man får 35 m.

Runde 1: Denne omgangen tilsvarer første omgang der man tar opp masker fra luftmaskene med farge 1. Her tar man opp masker i de loddrette maskene med farge 1. (Man hopper over første loddrette maske).   Når dette er gjort, snus arbeidet. 

Runde 2: Nå skal man felle av maskene man tok opp forrige omgang (= avmasking). Dette gjør man med farge 2. Kast og dra tråden gjennom 1. maske (blir kantmasken), deretter drar man gjennom to og to masker. Ikke snu arbeidet.

Runde 3: Fortsett med farge 2.  Hopp over den første loddrette masken (farge 1). Ta opp en maske i hver loddrettmaske (35 masker). Snu arbeidet

Runde 4: Bytt til farge 1 og mask av på samme måte som under runde 2.  Kast og dra tråden gjennom 1. maske (kantmasken), og deretter kast og dra gjennom to og to masker ut pinnen. Ikke snu. Runde 1-4 gjentas.

Ferdig med 1 stk gryteklut :) Kunne vært mer kvadratisk, men den gjør vel nytten. Og det som er så fint med hakking er at begge sider blir like fine.

Nærbilde av hakkingen

Håper det var forståelig :)

Ha en fin søndag! 

lørdag 2. oktober 2010

Tovede votter

Nå har jeg begynt med årets juleforberedelser! Har ikke oversikt over hvor mange par votter jeg har gitt bort tidligere, men det begynner å bli en del nå :) Tidligere strikket jeg vottene i fritidsgarn, men etter at jeg brukte dobbel tråd med Rauma finullgarn en gang, så har jeg holdt meg til det. Det er neppe den helt store forskjellen, men innbiller meg at det tover finere. Smak og behag :)

Synes denne brunfargen var veldig fin. Litt grått i det også.

Disse er ogå strikket i dobbel finull. Fargen er litt mørkere i virkeligheten. Har beholdt disse vottene selv, de er kjempe myke og varme.

Har prøvd meg litt frem med forskjellige maskeantall og pinnetykkelse, og har kommet frem til denne oppskriften:

Oppskrift på tovede votter (dame)
Garn: Rauma Finullgarn (dobbelt tråd), Fritidsgarn, Rauma Vamsegarn
Pinner: 5,0 eller 5,5 

Legg opp 32 m. Strikk 3 riller. Strikk deretter glattstrikk ca 28 omg., og øk 4 m. (1 m. på hver p.) Strikk ytterligere 10 omg. Strikk inn en konstrasttråd over 7 m til tommelen. Fortsett med 30 omg. glattstrikk før felling (se nedenfor). Felling gjøres annen hver omg. 2 ganger. Deretter felles det hver runde til det gjenstår 8 masker. Dra tråden gjennom maskene

Felling: 
1. og 3. pinne: Strikk 1. m, ta neste løst av, strikk neste m. og trekk den løse masken over. 
2. og 4. pinne: Når det gjenstår 3 m., strikkes 2 rett sammen, og den siste strikkes vanlig. 

Tommel: 
Ta opp maskene over og under kontrasttråden = 14 m. Ta opp 1 maske i hver side = 16 m. Strikk 18 omg. glattstrikk. Fell av annenhver omg. 2 ganger. Deretter felles det til det gjenstår 4 m., dra tråden gjennom. 

Toving:
Dette varierer veldig fra maskin til maskin, og man må bare prøve seg frem. Hjemme hos oss bruker jeg å tove på 60 graders bomullsprogram, men jeg setter den på kortprogram som varer i 50 min. Bruker et par spiseskjeer med grønnsåpe, men man kan gjerne bruke Milo i stedet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...