mandag 27. desember 2010

Min julefeiring :)

Da var julefeiringen over for min del, og jeg begynte på jobb igjen idag. Må tilstå at akkurat nå savner jeg livet som student! Men men, jeg skal vel i det hele tatt være glad for at jeg fikk være hjemme på julaften, og jeg har hatt en fantastisk koselig uke hjemme med familien min.

Det var isende kaldt og stortsett under 20 minusgrader mens jeg var hjemme. Men skikkelig julestemning med rim på trærne og nydelig lys på dagen.

Årets juletre. Vi har hatt selvhugd gran så lenge jeg kan huske. I år kjøpte vi edelgran. Et helt ok tre, men ble liksom ikke helt det samme. I år ble det også en ny vri med litt hjemmelaget julepynt...

For jeg har nemlig laget 5 stk av Arne & Carlos julekuler, de ble utrolig søte! Strikket de i PT2 garn. Og så fant jeg ut at de ble mye finere når jeg hadde de i litt varmt grønnsåpevann og tovet de lett. Mønsteret jevnet seg liksom mye mer da.


Broren min og samboeren hans fikk to av kulene, og valgte disse. Det passet forsåvidt godt, fordi mine favoritter er kulene med hjerter og folk på :)


I tillegg fikk de to julegrisene (som jeg beholdt selv) sitte i treet :)

Og nå kan jeg endelig legge ut bilder av noen av julegavene jeg laget!

Laget 3 par med knappeøredobber! Skulle gjerne laget flere, men i første omgang kjøpte jeg bare 3 øredobb-deler i sølv, og etter det fant jeg det ikke i flere butikker. Hadde ikke så lyst å gi bort "juggel" i gave i fall noen ikke skulle reagere på det.
Laget et par grytekluter også. Det får man sjelden nok av synes jeg :) De er hhv heklet og hakket. 
Strikket dette skjerfet til søsteren min. Brukte Minialpakka og Plumet så ble veldig mykt og godt!
Så sånn var min jul! Nå er det bare å glede seg til nyttårsaften, for heldige meg har fri da også! Da blir det feiring med kjæresten min :)

HA EN FLOTT 3. JULEDAG! 

fredag 17. desember 2010

Julegave sendt i siste liten!

Etter mye knoting med å få sydd kragen fint på ble kjolen endelig ferdig! Skal gi den i julegave til min samboers niese som kom til verden for et par måneder siden. Fornøyd med resultatet, men skulle jeg strikket den på nytt ville jeg valgt et litt finere garn. Men håper den faller i smak likevel!
Nå er det bare en dag til på jobb og så er det 1 ukes juleferie! Hurra :)

mandag 6. desember 2010

De tre små griser har pynta seg til jul :)

Her om dagen var jeg inne på Smuleblogg og falt pladask for noen griser hun hadde strikket. Kjøpte rosa garn samme dag, og har til nå laga 3 stk julegriser. Oppskriften på Grisen Knud finner du inne på Slagt en hellig ko. Det er forresten en utrolig fin blogg!


Han ene til høyre ble litt mer stappa enn de andre, en skikkelig god og rund julegris. Og alle ble kalvbeinte...

Har tenkt at disse kan følge med noen av årets julegaver, så har planer om å få laget flere. Det går veldig raskt å strikke disse, det er monteringa som tar mest tid for min del. Spesielt vanskelig er det å få vrengt føttene etter at de er sydd sammen.  Så også i innlegget på Smuleblogg at hun hadde sydd i en snor slik at grisene kan henges på juletre etc. Lurt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...