lørdag 3. desember 2011

Adventsstrikk :)

Hei alle dere som fortsatt kikker innom, tross sjeeeldne innlegg.  Dagene er travle og raser avgårde, og det blir dessverre for lite tid til strikking. Og det lille jeg har strikket er topsecret nå før jul. Men, jeg har fått strikket noen julekuler. Perfekt adventsstrikk.  Jeg har strikka ei i lilla sånn at jeg har kan henge den opp allerede :) Må bare få kjøpt litt vatt først. Dessverre litt dårlige bilder tatt med min gamle mobil, for laderen til kameraet vårt forsvant sporløst i flyttelasset.
Jeg har strikket kulene i finullsgarn. Jeg synes de blir utrolig mye finere, og mønsteret jevnere, etter å ha hatt de en liten runde i grønnsåpevann. Anbefales! :)

Dette er favoritten, kanskje ikke sååå julete, men tenkte å dekorere med litt gulltråd. Begynte å strikke ei oppskrift med reinsdyr på, men så fikk jeg lyst å gjøre en liten vri... Pappa er elgjeger så kan passe med denne på treet vårt hjemme.

Ha ei god helg videre! :)

Oppdatering: Oh no!!! Av alle ting det kan bli fritt for i butikkene, så er det nå altså helt fritt for vatt. Vattkrisen har ikke bare rammet oss her i nord, det er til og med tomme lagre i Oslo og nye forsyninger kommer ikke før tidligst om en uke... Spesielt!

lørdag 24. september 2011

Oiii, hvor tiden har gått!!!

Plutselig var det gått 4 måneder siden siste innlegg! Sommeren gikk uten at jeg rørte strikkeprosjekter og bloggen har vært fullstendig oversett stakkars. Men det har egentlig vært ganske godt å få hvilt armer og fingre. Tross dette og til min store overraskelse har det vært masse besøk inne på bloggen og flere koselige kommentarer lå å ventet på meg.

Siden sist har jeg byttet jobb, og ett års pendling er nå overstått! Utrolig hvor fort et år går. Deilig å komme opp til kjæresten igjen :) Ser jeg må endre profilen min nå ja.

Og nå når høsten har begynt å melde seg så er det bare å ta fatt på pinner og garn igjen. Føles bra! Gjorde nettopp ferdig en babyjakke og et par sokker. Begynte med prosjektet for 3-4 år siden, men la det fra meg i irritasjon da jakken ble så liten (størrelse dukke). Men så fikk et vennepar av meg ei lita jente som kom litt tidligere enn planlagt, og som veide bare litt over 1500 gram, og genseren ble dratt opp fra strikkekurven igjen. Den ble tatt godt i mot:)


Okey, ble litt mange knapper på en så liten jakke...

Og så har vi endelig fått oss kjøkkenmaskin :) En flott Kenwood Major. Testet den ut i dag for første gang og bakte Sissels grovbrød, fant oppskrifta på trinesmatblogg.no. Skikkelig vellykket bakst!


Nå er det Skal vi danse! Ha en god kveld :)

lørdag 21. mai 2011

Tadaaaaa! Her er den stripete saken!

Jeg ble inspirert av en tunika jeg så inne hos Monstermønster. Mønsteret heter Nova og finnes her gratis. Etter å ha strikket skjørtet bestemte jeg meg for å gjøre en liten vri... Hadde lyst å gjøre den mer jentete siden mottakeren av denne er veldig glad i å pynte seg. Så jeg fant etter hvert ut at jeg ville ha kort puffermer, og synes selv at resultatet ble ganske bra :) Og for å få litt mer fasong på den, strikket jeg et belte i rillestrikk til slutt.

Strikket i størrelse 8 år. Tunikaen er strikket i Sisu på pinne nr 3. Fargene ble litt mørkere her enn i virkeligheten.

 Nå er det bare å få sendt tunikaen i posten og håpe på at den passer og at den faller i smak :)

Ønsker alle ei fortsatt flott helg! :)

mandag 9. mai 2011

Friuke!

Jeg har fri denne uka og er hjemme med kjæresten :) Det blir selvsagt litt strikking, men jeg er for tiden mest hekta på vår nye investering. Innendørssykkel...


Og når man er så flink med trening, blir det jo ofte at man unner seg litt ekstra kos. Så i kveld ble det kanelboller! Brukte det som motivasjon for kjæresten min som hadde tenkt å droppe dagens økt; "Sykler du, så baker jeg kanelboller". Tok ikke lang tid før han tråkka på sykkelen ;) Håper ikke vinninga gikk opp i "spinninga".

Ikke verdens vakreste, men smakte fortreffelig.
Når det gjelder strikkeprosjekter, så er jeg snart ferdig med denne stripete saken... Satser på at den blir ferdig i løpet av uka og at jeg kan vise den frem snart!

lørdag 30. april 2011

Genser med enhjørninger

Denne stakkars genseren her har som mange andre prosjekt blitt liggende avglemt i en av mine mange garnposer over et par år. Det eneste som manglet var en arm. Det var jo ganske så fort gjort, så nå er den fiks ferdig. Oppskriften er fra hefte 0607 barn "Smart til barn" (SandnesGarn). Mamma strikket denne til tantebarnet mitt for noen år siden og det ble så uvanlig mye restegarn igjen. Det passet perfekt til å strikke en til i minste størrelse (2 år). Har ingen å gi den til foreløpig, men det dukker vel opp etterhvert. Artig å strikke, masse herlige farger!

Det skulle egentlig være litt høyere hals, men tenkte det ble mer behagelig med en vid en. Ingen kamp for å få den over hodet :)

Syntes i første omgang at det var søtt med den gulltråden, men hvis jeg skulle laget genseren på nytt hadde jeg nok kanskje droppen den likevel. Den er veldig uelastisk og fliser seg lett opp.

tirsdag 12. april 2011

Fanasokker

I et tidligere innlegg påsto jeg at jeg var blitt hekta på sokkestrikk. Vel, vel... Det varte dessverre ikke så veldig lenge. Men, jeg klarte i det minste å gjøre ferdig disse fanasokkene:) Også disse er strikket i Silja Strømpegarn, og denne gangen brukte jeg dobbelt tråd på hælene i håp om at de skal holde lengre.
Jeg la opp 60 masker på pinne nr 3 og strikket 15 omganger med 2 rett og 2 vrang. Mønsterrapportene på mønsteret er delelig med 12, og jeg fikk tilsammen 5 stjerner på en omgang. Rett før jeg begynte på "rutene" felte jeg 6 masker, sånn at passformen ble fin rundt ankelen. Har satt av 30 masker til hæl og strikket den på vanlig måte. Etter hælen/rundt foten har jeg strikket med 54 masker til passelig lengde og felt av.

Nå ligger et par mariussokker i en pose og bare venter på å bli gjort ferdig. Er redd de må smøre seg med tålmodighet... :) Ha en fin kveld!

torsdag 31. mars 2011

Nøstebarnjakke

Oioioi, det var plutselig gått veldig lang tid siden forrige innlegg! Tiden flyr avgårde, tenk at mars nå er så godt som over. Ikke at det virker sånn her oppe, det slutter jo aldri å snø... (Men det positive er at strikkesesongen blir lengre ;) )

Har endelig fått montert en voksejakke fra Nøstebarn i størrelse 0-1 år som jeg begynte med for mange uker siden. Strikket den i Royal Alpakka, den ble skikkelig myk og god :) Droppet hetta som skulle være på, delvis pga latskap/for lite garn/noen synes de bare er i veien uansett...

Veldig enkel oppskrift og rask å strikke. Men så kjeldelig med rillestrikk!

Synes knappene var veldig søte :)

Satser på at det ikke går like lang tid til neste innlegg :) Ha en finfin kveld!

onsdag 2. mars 2011

Mariussokker!

For noen uker tilbake gikk jeg amok på Obs! og bare MÅTTE ha garn. Man bør aldri handle på tom mage... Endte opp med masse Ida Strømpegarn (mest hvitt) uten å ha en skikkelig strikkeplan. Etter å ha tittet innom en del inspirerende strikkeblogger fant jeg til slutt ut at jeg ville strikke sokker med Mariusmønster. Det ser ut til å være veldig populært for tiden. Og for å strikke mønster trengte jeg flere nøster med farger, og måtte kjøpe enda mer strømpegarn. Det baller fort på seg...

Startet med noen i lilla, brun og hvitt. Var litt skeptisk til fargekombinasjonen til å begynne med, men synes det fungerte fint. Har allerede tatt disse i bruk:)

Det skal være litt nylon i strømpegarnet, men synes de ble tynn under hælen, og er redd det fort kan bli hull i disse. Kanskje det bare blir tv-sokker...

Så nå er jeg hekta på sokkestrikk, hadde aldri trodd det skulle skje. Har nettopp lagt opp til et par der jeg skal strikke Fana-mønster. Tenkte jeg kunne legge ut grunnsoppskrifta på sokkene, men føler jeg ikke har funnet optimal oppskrift enda :)

onsdag 23. februar 2011

Tovede votter med rillekant

Endelig et ferdig prosjekt!

Jeg har fått utrolig mange koselige tilbakemeldinger på votteoppskriften jeg la ut i fjor.Tusen takk for det :) Nå har jeg prøvd å lage et par barnevotter. Tantebarnet mitt på snart 5 år trengte visst votter, så da måtte tante trå til! Har tidligere laget et par votter til meg selv med rillekant nederst som jeg er fornøyd med, så var på tide å prøve det igjen. Det er forresten en perfekt måte å bruke smårester på.

Ble et dårlig bilde, og man ser ikke fargene så lett. (Blå, lilla og grå). Og skulle kanskje dampet de før fotografering?

Jeg fikk en "god" idè og broderte på noen sirkler for å få litt mer barnevott-preg . Jeg plagdes veldig, de ble ikke runde, og de ser bare veldig rare ut. Angre, angre. Tror ikke jeg blir å gjøre det flere ganger...

Legger ut oppskriften, kanskje det er flere som har tantebarn som trenger nye votter? 

Oppskrift på tovede votter med rillekant i størrelse ca 5 år :)
Garn: Rauma Finullgarn (dobbel tråd), Fritidsgarn, Rauma Vamsegarn
Pinner: 5,0 

Legg opp 10 m. (Evt. flere eller færre avhengig av hvor bred du ønsker). Strikk frem og tilbake til du har 24 riller. Fell av. Sy sammen slik at du får en ring.

Plukk opp 24 m. mellom rillene. Strikk deretter glattstrikk ca 6 omg., og øk 4 m. (1 m. på hver p.) Strikk ytterligere 8 omg. Strikk inn en konstrasttråd over 5 m til tommelen. Fortsett med 20 omg. glattstrikk før felling (se nedenfor). Felling gjøres annen hver omg. 2 ganger. Deretter felles det hver runde til det gjenstår 8 masker. Dra tråden gjennom maskene

Felling:
1. og 3. pinne: Strikk 1. m, ta neste løst av, strikk neste m. og trekk den løse masken over.
2. og 4. pinne: Når det gjenstår 3 m., strikkes 2 rett sammen, og den siste strikkes vanlig.

Tommel:
Ta opp maskene over og under kontrasttråden = 10 m. Ta opp 1 maske i hver side = 12 m. Strikk 13 omg. glattstrikk. Fell av annenhver omg. 2 ganger. Da gjenstår det 4 m., dra tråden gjennom.

Toving:
Dette varierer veldig fra maskin til maskin, og man må bare prøve seg frem. Hjemme hos oss bruker jeg å tove på 60 graders bomullsprogram, men jeg setter den på kortprogram som varer i 50 min. Bruker et par spiseskjeer med grønnsåpe, men man kan gjerne bruke Milo i stedet.


Har man lyst til å lage rillekant på damevottene, er det bare å legge opp 10 masker pluss/minus avhengig av hvor bred man ønsker kanten. Strikk like mange riller som det antall masker man vanligvis legger opp.

Ha en fin kveld!

  

mandag 7. februar 2011

Lenge siden sist!

Nå var det fryktelig lenge siden forrige innlegg..! Har virkelig slitt med strikkemotivasjonen, den forsvant plutselig på nyåret. Har prøvd meg på flere småprosjekter, blant annet 3 stk skjerf og en lue, men er verken fornøyd eller ferdig med disse. Så heldigvis løsnet det litt etter at jeg strikket disse russersokkene av restegarn i forrige uke. Størrelse 2-5 år, så det er jo ikke store greiene, men bedre enn ingenting :) Som dere ser ble det akkurat litt for lite grønt, men det er vel sånn restesokker skal være? Har i tillegg kommet i gang med en voksejakke fra Nøstebarn som snart er ferdig. Så tror jeg er i gang igjen :)

De er strikket i Viking Superwash, mykt og godt garn å strikke med!

fredag 7. januar 2011

Nytt skjerf!

Gjorde ferdig bursdagsskjerfet mitt i julen, og ble veldig fornøyd med resultatet! Utrolig mykt og godt. Det skulle egentlig vært strikket frem og tilbake, men valgte å strikke rundt i stedet, det er så kjedelig å strikke mye vrangt... Morsomt å strikke noe til seg selv, det er lenge siden sist!

Skjerfet er ganske langt og går tre ganger rundt halsen.


Oppskriften er fra Sandnesgarn. Skjerfet er strikket i minialpakka og silk mohair på pinne nr. 7. Og mønsteret er veldig enkelt.
Det har foreløpig blitt litt lite strikking etter julen. Vet ikke helt hva jeg vil skal begynne på. Tar gjerne i mot gode forslag :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...