søndag 10. oktober 2010

Strikket hals

Da var det på høy tid med et nytt innlegg! Det har stort sett gått i jobb denne uken, og det har vært lite tid til meg og pinner, garn og blogg.

Hadde 2 nøster deilig SilkeAlpaca fra Drops liggende og bestemte meg for å strikke en hals. Garnet er så utrolig mykt og godt. Har forsøkt å lage en hals i barnestørrelse, og tror det gikk ganske greit. Så nå kan jeg fylle på julegavelageret mitt :) Jeg blir garantert å lage flere av disse, det tar kort tid og resultatet blir bra. Perfekt kombinasjon! I neste runde blir det nok en i voksen størrelse. Det må sies at jeg fikk inspirasjon fra en Drops-oppskrift som du finner her.
Oppskrift på strikket hals til barn

Legg opp (løst) 56 m på rundpinne nr 5. Strikk 2 r og 2 vr. Når arbeidet måler ca 10 cm begynner man å øke.
Økning: Øk med en vrang i hvert "vrang-parti". Unngå hull ved å strikke den masken man tar opp vridd-vrang. Jeg har økt til sammen 6 ganger (= 84 m), så på slutten hadde jeg 2 r og 8 vr. Økningene er gjort litt pø om pø. (Sånn ca hver 3 omg de 3 første økningene, og deretter hver 4.-5. omg.)  Når arbeidet måler 19 cm strikker man 1 omg rett, 1 omg vrang og 1 omg rett. Fell løst av. Deretter heklet jeg en runde med fastmasker nederst, og en liten blomst som jeg har sydd fast.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Åh, du e så flink! Æ har gjort ferdig et hekleri, men pc'n min har takka for sæ....ana ikkje kati æ får vist frem no meir. Og d kjipaste e at æ ikkje hadde fått tatt backup av alle bildan :-( Så nu e d bare mobilsurfing og ingen nye blogginnlegg... buhu.... Må prøv å finn en løsning, kanskje d går å hent ut harddisken bare....? Jaja, nydelig hals hvertfall! Va d oppskrifta for barn du had lagt ut? Trur æ ska prøv mæ på voksenversjonen etterhvert:-) Klem

KJERSTRIKK sa...

Hei! Så kjipt med pc'en din!!! Det kan jo hende du kan redde harddisken? Håper det! Kan ikke så mye om sånt. Oppskrifta jeg la ut var barnestørrelse ja. Eller, jeg kunne nok nesten brukt den selv, men er litt trang i halsen. Jeg strikket hals til meg selv i fjor med samme garnet, og da la jeg opp 68 masker oppe i halsen, og det var ganske passelig :) Lykke til med dataen, håper det ordner seg! Klem :)

may sa...

hvor mye garn går det? brukte du 2 hele nøster? har litt silkealpakka liggende - og det er jo så mykt og deilig - passer fint til smplagg som skal helt inntil huden :)

Hvbotr store/små barn passer halsen til ?

KJERSTRIKK sa...

Hei! Det gikk rett under to nøster. Den passer nok kanskje best til barn i 4-6 års alderen, men den er veldig elastisk så kanskje den kan passe til flere. Jeg fikk den til og med på selv, men den var selvsagt for trang og kort :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...