tirsdag 12. april 2011

Fanasokker

I et tidligere innlegg påsto jeg at jeg var blitt hekta på sokkestrikk. Vel, vel... Det varte dessverre ikke så veldig lenge. Men, jeg klarte i det minste å gjøre ferdig disse fanasokkene:) Også disse er strikket i Silja Strømpegarn, og denne gangen brukte jeg dobbelt tråd på hælene i håp om at de skal holde lengre.
Jeg la opp 60 masker på pinne nr 3 og strikket 15 omganger med 2 rett og 2 vrang. Mønsterrapportene på mønsteret er delelig med 12, og jeg fikk tilsammen 5 stjerner på en omgang. Rett før jeg begynte på "rutene" felte jeg 6 masker, sånn at passformen ble fin rundt ankelen. Har satt av 30 masker til hæl og strikket den på vanlig måte. Etter hælen/rundt foten har jeg strikket med 54 masker til passelig lengde og felt av.

Nå ligger et par mariussokker i en pose og bare venter på å bli gjort ferdig. Er redd de må smøre seg med tålmodighet... :) Ha en fin kveld!

5 kommentarer:

Rigmor sa...

kjempe fine ble de :) ha en flott kveld!

Misemor sa...

Så herlige sokker! De ble skikkelig fine. =)

Strikkeguri sa...

Så fine dei blei! :) Men måtte nesten le litt, vi driv på med akkurat dei same prosjekta; mine fanasokker er snart ferdige og marius-sokkene ligg i strikkeveska og ventar på å bli strikka ferdig ;) Dei er så fine desse tradisjonelle mønstera!

Katrine sa...

Fine sokker :) Jeg strikker sokker med finlandsgarn (syv brødre), og det er et kjempesterkt garn! Nesten umulig å slite hull i :)

isa sa...

så fine de var! snart bursdag jeg;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...