onsdag 2. mars 2011

Mariussokker!

For noen uker tilbake gikk jeg amok på Obs! og bare MÅTTE ha garn. Man bør aldri handle på tom mage... Endte opp med masse Ida Strømpegarn (mest hvitt) uten å ha en skikkelig strikkeplan. Etter å ha tittet innom en del inspirerende strikkeblogger fant jeg til slutt ut at jeg ville strikke sokker med Mariusmønster. Det ser ut til å være veldig populært for tiden. Og for å strikke mønster trengte jeg flere nøster med farger, og måtte kjøpe enda mer strømpegarn. Det baller fort på seg...

Startet med noen i lilla, brun og hvitt. Var litt skeptisk til fargekombinasjonen til å begynne med, men synes det fungerte fint. Har allerede tatt disse i bruk:)

Det skal være litt nylon i strømpegarnet, men synes de ble tynn under hælen, og er redd det fort kan bli hull i disse. Kanskje det bare blir tv-sokker...

Så nå er jeg hekta på sokkestrikk, hadde aldri trodd det skulle skje. Har nettopp lagt opp til et par der jeg skal strikke Fana-mønster. Tenkte jeg kunne legge ut grunnsoppskrifta på sokkene, men føler jeg ikke har funnet optimal oppskrift enda :)

11 kommentarer:

Sissel sa...

Så fine som disse var, har du komponert mønstre selv eller er det i handelen?
Ha ei fin uke videre.
Sissel

KJERSTRIKK sa...

Jeg har et hefte fra Sandnesgarn som heter "klassikere". Har tatt ulike mønsterrapporter fra dette heftet og satt sammen. Artig måte å strikke sokker på :)

Misemor sa...

De var veldig fine, nydelige farger! Nå fikk jeg lyst til å strikke slike også... Men jeg har nok prosjekter på gang, så det får vente...
=)Tone Misemor

Unknown sa...

Så fine de ble! Har fortsatt lyst å strikke marius- eller no-genser, men pinnene og jeg er ikke venner for tiden... Kanskje vi aldri blir, tjihi:-) Men har begynt på heklede lapper; Franske ruter heter de passende nok:-) Planen er et lite teppe. Takk for bloggbesøk, d va koselig:) Klem

Timotei sa...

Så fine sokker du har strikket!
Kjempekoselig at du vil følge bloggen min :)
Jeg liker veldig godt votteoppskriftene dine og nå holder jeg på med et par barnevotter med utgangspunkt i din oppskrift.

Susanne`s hjørne sa...

De var kjempefine! Syns fargene var helt perfekt :)
Flinkisen min.

nragnhild sa...

Kult! Og ikkje minst kul fargekombinasjon!!

Anonym sa...

Stili! Æ må prøv mæ på nåkka lignandes snart;-)
Klem fra Kristine D.

Strikkeguri sa...

Så fine Mariussokker! Fargene var kjempefine :) Er på jakt etter ett godt grunnmønster til sokker, og blir kjempe glad om du legger ut ditt :)

Katrine sa...

De var fine:) Og nesten samme farger som mitt Mariussett!

Anonym sa...

Utrolig flotte de sokkene! Har du fått laget en bunnoppskrift på hvordan du strikker de? :) Hadde blitt kjempeglad for det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...