lørdag 27. november 2010

Herlig garn!

Oi, tida går fort, og plutselig var det 2 uker siden forrige innlegg. Har vært mye jobbing, men nå skal jeg ha 9 dager med velfortjent avspasering. Da blir det tid til kjæreste, pinner, garn og jentetur til Nice!

Ellers så hadde jeg nylig bursdag, og i gave fra kjæresten min fikk jeg blant annet dette:

Sandnes mini alpakka, og...
... Sandnes silk mohair. Og en oppskrift på et kjempe fint skjerf  som skal strikkes med en tråd av hver:)

Må si at jeg er veldig imponert over at han har vært på garnshopping :) Han synes kanskje det er på tide at jeg strikker noe til meg selv. Ser fram til det! Får ta det litt og litt mellom julegaveforberedelsene!

Ha en fin kveld!

lørdag 13. november 2010

Mariusgenser

Det er mange positive sider ved å ha en blogg. Tenkte i dag at det virkelig var på tide med et nytt innlegg, men jeg hadde ingen ferdige prosjekter å vise fram. (Styrer enda med den kjolen som tar evigheter å strikke...) Men så kom jeg på at jeg hadde et "nesten-ferdig" prosjekt som har blitt liggende avglemt nederst i en strikkekurv. Et nytt innlegg er god motivasjon for å få gjort ferdig sånne!

Denne genseren strikket jeg påsken -09. Den er strikket i Lanett i str. 6 måneder (oppskrifthefte "Klassikere" fra SandnesGarn) . Jeg begynte i god tid å strikke denne til ei venninne som var gravid, og den ble ferdig etter noen dager. Men så kom monteringa, som har tatt over 1,5 år... For å si det sånn, så ble det kjøpesklær i babygave... Men det er sikkert andre som får bruk for denne senere, så får ha den liggende på lur.
 


Lanett er et herlig garn å strikke med, og det er så lett å få mønsteret jevnt og fint. Mange mener at billig garn er like bra, men kan ikke si meg helt enig i det...

Ellers er jeg hjemme med kjæresten i helga også :) Nå har vi nettopp spist "Kylling med chorizo, paprika og oliven", ei oppskrift vi fant på Trines mektige matblogg. Utrolig godt! Og er utrolig imponert over bloggen og oppskriftene hennes. Anbefales!

Nå er det "Skal vi danse"! Ha en fin kveld :)

mandag 8. november 2010

Varme julegaver

Nå er jeg ferdig med noen av årets julegaver :) De brune vottene passer godt til damehender, oppskriften finner du her . De koksgrå herrevottene ble veeeldig store, så skal prøve meg på et par til før jeg legger ut oppskrift på dem... Hadde de to runder på 60 graders kortprogram, så de ble godt tovet. Men vaskemaskinen var ikke like fornøyd, den stoppet midt i programmet fordi et eller annet filter var tett. Kanskje greit å begynne å rense det nå og da.

Her er damevottene. Finullgarnet blir skikkelig mykt og godt når det tover


Det kom ikke så godt frem på bildet at vottene er enorme.


Fant disse barnevottene liggende i en pose, så fikk tovet de også. Kanskje passelig til en 3-4 åring. 

Ja, ferdig med 2 stk julegaver sålangt. Tror ikke det blir hjemmestrikket til alle nei...

Ha en fin kveld! :)

torsdag 4. november 2010

Langhelg!

Nå har jeg endelig kommet meg hjem til kjæresten igjen! Det er faktisk en måned siden jeg var hjemme sist. Har vært mye jobb den siste tiden, og nå skal jeg nyte 4 dager med velfortjent fri :) Har en plan om å slappe av hjemme og lage mye god mat, strikke, dra på shopping og i garnbutikker, og å treffe venninner! Gleder meg!

Dette er så langt jeg har kommet med kjolen jeg begynte på. Går ikke akkurat fort, og jeg angrer på garnvalget. MorAase babyulla virker så stiv. Og jeg skulle hatt et litt tykkere garn, og et mer loddent et. Tror kanskje et tynt alpakkagarn kunne blitt bra. Kanskje neste gang...

 


Har strikka ca 15 cm, så er nesten halvveis med skjørtet